به گزارش قدس آنلاین، پروژهای که برخی کارشناسان و مدیران تولید اولیه گاز آن را روزانه ۱۵ میلیون مترمکعب برآورد میکنند و افزایش این حجم در آینده را با بهرهبرداری از دومین موقعیت سکوی دریایی این طرح در خلیجفارس تا ۵۶میلیون مترمکعب در روز قابل تحقق میدانند.
با بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی علاوه بر بسته شدن پرونده فازهای این میدان گازی، در کنار افزایش ظرفیت ۵۶ میلیون مترمکعبی گاز غنی از میدان مشترک گازی با قطر، تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و تولید سالانه یک میلیون تن گازمایع به همراه یک میلیون تن اتان به منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی محقق میشود که این تولید، حاصل بهکارگیری توان متخصصان داخلی و در تاریخ صنعت نفت کشور، بینظیر است.
پایان بدعهدیها و تولید روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز غنی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در گفتوگو با قدس در خصوص اهمیت فاز ۱۱ میگوید: تولید گاز از میدان مشترک فاز ۱۱ پارس جنوبی به عنوان یک فاز مرزی افزایش تولید را در پی خواهد داشت و میزان تولید روزانه از این چهار حلقه چاه در ابتدا حدود ۱۰ میلیون مترمکعب گاز غنی است.
محمدحسین متجلی به بدعهدی شرکتهای پتروناس مالزی، توتال و سی.ان.پی.سی چین در قبال فاز ۱۱ طی دو دهه گذشته اشاره و اضافه میکند: ما امکان تولید از چهار حلقه چاه در موقعیت ۱۱بی را داریم و هرچه زودتر از این فاز بهرهبرداری کنیم منفعت بیشتری برای کشور کسب خواهیم کرد، بهویژه آنکه با ناترازی گاز در زمستان و تابستان مواجه شدهایم.
درآمد سالانه ۵ میلیارد دلاری؛ عایدی فاز ۱۱
وی درآمد سالانه فاز ۱۱ برای کشور را ۴ تا ۵ میلیارد دلار اعلام و خاطرنشان میکند: فاز ۱۱ در مرز مشترک ما با قطر واقع شده و بالطبع هرچه بیشتر از این فرصت استفاده کنیم و برداشت را بالا ببریم، به سود کشور است. میزان تولید چهار حلقه چاه حفاری شده در این فاز، روزانه حدود ۱۰ میلیون مترمکعب خواهد بود که به مرور و با حفاری و تکمیل دیگر چاههای موقعیت سکوی ۱۱بی در ماههای آتی به ظرفیت کامل تولید روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
متجلی اضافه میکند: در خصوص میدان مشترک پارسجنوبی با بستههای تعریف شده در طرح توسعه فاز ۱۱ و دو موقعیت A و B تا ابتدای زمستان امسال دو حلقه چاه دیگر به چهار حلقه فعلی اضافه میشود و سال آینده هم در دو بسته، سه حلقه چاه به این تعداد اضافه خواهیم کرد.
توسعه زودهنگام فاز ۱۱ با ابتکار دولت
به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارسطی دو سال گذشته و در دولت سیزدهم اقدامهای بزرگ و ارزشمندی همچون عملیات برچیدن، انتقال و نصب سکوی ۱۲ سی به موقعیت ۱۱ بی انجام شده که از ابتکارات این طرح به شمار میرود و اجرایی شدن این بخش از طرح توسعه فاز ۱۱ را سه سال جلو انداخته است.
او ادامه میدهد: در گذشته یک دکل با کارایی ۴۰درصدی در فاز ۱۱ پارس جنوبی فعال بود که در دولت سیزدهم این دکل جابهجا شد و حفاری چاههای موقعیت دریایی فاز ۱۱ سرعت گرفت و در پی آن چهار حلقه چاه تکمیل شد و امروز شاهد تولیدی شدن این فاز از میدان مشترک پارس جنوبی هستیم.
نظر شما